GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift)

1. Jawharlal Nehru Award, is an international award given for?
Ans: International Understanding

2. Which gas is produced from bleaching powder?
Ans: Chlorine Gas

3. Minimum natural disaster is caused by?
Ans: Movements of the Earth

4.  The Battle of Talikota (26 January 1565), a watershed battle fought between the
Ans: Vijayanagara Empire and the Deccan sultanates

5. Which is the largest island of world?
Ans: Greenland

6. Dilwara famous temple belongs to which religion?
Ans: Jain

7. Right to Education through which amendment?
Ans: 86th Amendment

8. One of the mughal king in India who died while playing polo?
Ans: Qutb-ud-din Aibak

9. Who was the 'Political Guru' of Mahatma Gandhi ? 
Ans: Gopal Krishna Gokhale

10. Which gases are used in refrigerator for cooling?
Ans: Ammonia

11. Rio Summit is done for?
Ans: The United Nations Conference on Environment and Development (UNCED)

**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com