GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (2nd Shift)

1. What is the another name of Vinegar?
Ans: Acetic acid

2. How are Rajya Sabha members elected?
Ans: The candidates are elected by the Legislative Assembly of States and Union territories by means of Single transferable vote through Proportional representation

3. Which organelle called suicidal bags of the cell?
Ans: Lysosome

4. What is the working principle of the optical fiber as a wave guide?
Ans: The most intuitive understanding of how an optical fiber works as a waveguide is a combination of total internal reflection and destructive interference.

5. What is a dwarf planet?
Ans: Pluto

6.  The formation of colours in soap bubbles is due to the phenomenon of ___________.
Ans: Interference of light

7. What is the name of a channel that separates the Andaman Islands from the Nicobar Islands in the Bay of Bengal?
Ans: Ten degree channel

8. Which city is called the City of Palaces? 
Ans: Kolkata

9. Jalikattu related to which festival?
Ans: Pongal


10.  The first inscription evidence of the Sati System has been found from?
Ans: Eran

11. Which is the 1st Green corridor of Indian Railway?
Ans: Manmadurai-Rameswaram rail track


12. Railway issue insurance cover of how much for?
Ans: Rs. 1

13. Ghatampur thermal power project?
Ans: Uttar Pradesh

14. Special Drawing Right (SDR) created by?
Ans: International Monetary Fund (IMF)


15. Space shuttle name which took Sunita Williams beyond the Earth?
Ans: Russian Soyuz

16. Why Argon use in Welding?
Ans: Argon is much cheaper and produces a more stable electric arc.




More Questions Will be Uploaded Soon..


**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com