GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (3rd Shift)

1. The term "Bully" related to which game?
Ans: Hockey

2. Who is the Rajiv Gandhi Khel Ratan Awardee in boxing?
Ans: Mary Kom and Vijender Singh

3. Who is Sunita Williams?
Ans: American astronaut

4. Where is the National Rail Museum is located?
Ans: Chanakyapuri, New Delhi

5. Which river is also referred as Dakshin Ganga?
Ans: Godavari

6. Who was the first english men/british to visit Mughal Emperor Jahangir's court?
Ans: Thomas Roe

7. Who founded the Arya Samaj?
Ans: Dayananda Saraswati

8. Narmada Dam Water Disputes between Indian States
Ans: Sardar Sarovar in Gujarat and Narmada Sagar in Madhya Pradesh

9. Which element is the heaviest metal on the periodic table of elements?
Ans: Osmium. Its density is 22.57 grams per cubic centimeter

10. Why does the setting/rising sun appear red?
Ans: Refraction (During sunrise and sunset, the rays have to travel a larger part of the atmosphere because they are very close to the horizon. Therefore, light other than red is mostly scattered away. Most of the red light, which is the least scattered, enters our eyes. Hence, the sun and the sky appear red.)

11. Why is Japan called "Land of the Rising Sun"?
Ans: Japan’s official name is Nihon, or Nippon which in Japanese also means “source of the sun.”






More Questions Will Be Uploaded Soon..

**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com