GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (2nd Shift)

1. Treaty of Purandar was signed between?
Ans: Chhatrapati Shivaji Maharaj and Raja Jai Singh (on behalf of Mughal Emperor Aurangzeb)

2. Which lines joining the same slope on earth?
Ans: Contour lines

3. Where is the Sun Temple is situated?
Ans: Konark, Odisha

4. Vinegar is also known as?
Ans:  Acetic acid

5. Name of the Temple which is damaged by fire in Kerala?
Ans: Paravur Temple at Kollam

6. Which of the following games are included in Rio Olympics, 2016?
Ans: Golf, Rugby

7. In which country we found white elephants?
Ans: Thailand

8. Who among the following leaders was known as 'The Frontier Gandhi'?
Ans: Khan Abdul Ghaffar Khan

9. Name of the News Paper which published by Mahatma Gandhi in South Africa?
Ans: The Indian Opinion

10. Reason for Smell of iodex balm is due to presence of which elements?
Ans: Presence of Methyl Salicylate

11. Group of interconnected islands is known as?
Ans: Archipelago



More Questions Will Be Uploaded Soon..

**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com