GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (3rd Shift)

September 02, 2016
1. Where skill India is launched?
Ans: New Delhi

2. Type of good whose demand increases with income?
Ans: Normal Goods

3. Equality and  fraternity  taken from the which revolution?
Ans: French Revolution

4. Potassium permanganate is used as?
Ans: As an oxidant

5. Which of the following is not an official language of UNO?
Ans: Japanese

6. Same atomic number different mass numbers?
Ans: Isotopes

7. When Kharif  crop is harvested?
Ans: October

8. Major Energy generation in India is from?
Ans: Coal

9. Ashokan inscription written in which language?
Ans: Prakrit language

10. Rio Olympic is Seventh Olympics  of which tennis player?
Ans: Leander Paes

11. Total Rings in Olympic flag?
Ans: 5

12) CAG is closely related with?
Ans: Public Accounts Committee

13) Mehrauli pillar inscription is famous for?
Ans: Fine quality of steel

14) Water treatment process?
Ans: Reverse osmosis

15) Kinetic Energy depends on ?
Ans: Both mass and velocity


**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

 

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience