GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 03.09.2016 (1st Shift)

1. Speaker of Assembly submits his resignation to whom ?
Ans: Deputy Speaker

2. Swarna Jayanti Shahari Rozgar Yojana is related to?
Ans: Urban Poverty

3. Which is the first National Park of India?
Ans: Jim Corbett National Park

4. Who regulates the insurance industry in India?
Ans: Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)

5. Which country detonates its hydrogen bomb?
Ans: North Korea

6. First session of Indian national congress was presided over by?
Ans: Womesh Chandra Bonnerjee

7. Forward bloc was formed by?
Ans: Subhash Chandra Bose

8. What is the Bioremediation?
Ans: The use of either naturally occurring or deliberately introduced microorganisms to consume and break down environmental pollutants, in order to clean a polluted site.

9. Who is the first Indian women to climb mount Everest?
Ans: Bachendri Pal

10. 0 kelvin equal to?
Ans: -273.15 Celcius

11. Who is the father of Green Revolution?
Ans: Norman Borlaug

12. Bible says about?
Ans: Socialism

13. Who said din-e- elahi as something folly rather than wisdom?
Ans:



More Questions Will Be Uploaded Soon..

**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 3rd September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

 

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com