GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 03.09.2016 (2nd Shift)

1. Aryabhatta and Kalidas in which emperor’s court?
Ans: Chandragupta

2. Transformer converts High Voltage to _______.
Ans: Low voltage and vice versa

3. Green Revolution affects which most crop?
Ans: Wheat

4. Who was not included in the boxing team of India in Rio Olympics?
Ans:Vikas Krishan

5. Gandhi didn’t favor of?
Ans: India's Partition

6. Bubble in blood, how will it affects the blood flow in body?
Ans: Air embolism in blood

7. What is bank rate?
Ans: the rate at which RBI gives loan to commercial banks

8. Who amongst the following was not associated with the "Ghadar Party' ?
Ans: Shyamji Krishna Verma

9. What is the tenure of a Governor?
Ans: Five Years

10. Who can remove the President from his post?
Ans: Parliament

11. Weight is maximum at?
Ans: Poles

12. Tides in sea are due to?
Ans: Gravitational effect of moon

13. Which hormone controls heart rate?
Ans:  Adrenaline

14. Computer applications sharing in network?
Ans: distributed systems

15. Embankment of river is called?
Ans: levee

16. Young river?
Ans: River meandering

17. Which taxation supports equality?
Ans: Progressive taxation

18. Which one is a part of photo synthesis?
Ans: Calvin Cycle

19. Sports related pair?
Ans: Jhulan Goswami:Cricket , Sania Mirza:Tennis , Saina Nehwal:Badminton

20. Sericulture based question.
Ans:

More Questions Will Be Uploaded Soon..

**************************************************************
**************************************************************

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 3rd September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

 

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 03.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 3rd September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (2nd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

 

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 2nd September 2016 (1st Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 02.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (2nd Shift) Click on Below Link


To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 01.09.2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 1st September 2016 (1st Shift) Click on Below Link


To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift) Click on Below Link


  To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (2nd Shift) Click on Below Link

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (2nd Shift)

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift) Click on Below Link

SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (3rd Shift)

To Know the GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift) Click on Below Link

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (3rd Shift)


Thanks.  



Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com