Computer Mania: 10 Questions Set (Part 11)


Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: 10 Questions Set

1. What is the term for unsolicited e-mail ?
a) Spam
b) News Group
c) Backbone
d) Trash
e) None of these


2. DOS stands for
a) Disk Operating System
b) Disk Operating Session
c) Disk Operating Source
d) Digital Operating System
e) Digital Open System

3. Microsoft Word is an example of a/an
a) Processing device
b) Operating system
c) Input device
d) System software
e) Application software

4. Processor speed is measured in
a) Kilobytes
b) Gigabytes
c) Bytes
d) Megabytes
e) Gigahertz

5. Windows Explorer is the name of
a) An internet server
b) A file manager
c) A drive
d) A network
e) A web browser

6. Which of the following is used to write Web pages?
a) HTML
b) URL
c) FTP
d) HTTP
e) None of these

7. Which of the following can be used to select the entire document?
a) Ctrl + L
b) Ctrl + A
c) Ctrl + K
d) Shift + A
e) Alt + A

8. A computer chip is also called a
a) Switch
b) Microprocessor
c) Register
d) Modem
e) Server

9. ____________ is the process of finding errors in software code.
a) Running
b) Debugging
c) Exchanging
d) Compressing
e) None of these

10. The buying or selling of goods over the internet in termed as
a) e-business
b) e-buying
c) e-commerce
d) e-selling
e) e-transaction

ANSWER:
1. a
2. a
3. e
4. b
5. e
6. a
7. b
8. b
9. b
10. c

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com