GK Questions Asked in RRB CBT Exam (02.04.2016) - 1st Shift

1) Fastest acting anti-rabies injection was developed by which country?
Ans: India
2) Currency of Korea?
Ans: South Korean Won

3) X-rays was discovered by?
Ans: Wilhelm Roentgen
4) River Brahmaputra doesn't flows in which country?
Ans: Myanmar
5) Which recently discovered creature lives without water for 10 years?
Ans: Kangaroo Rat
6) Which monument was built by Shah Jahan in Delhi?
Ans: Jama Masjid
7) Which planet has no satellite?
Ans: Mercury and Venus
8) From where our Indian Constitution has borrowed Emergency provision?
Ans: Germany
9) First man who reached outer space?
Ans: Yuri Gagrin
10) Periodic Table of elements was invented by?
Ans: Dmitri Mendeleev
11) Which country got Independence in 2011?
Ans: South Sudan
12) Who designed the building of the Indian Parliament?
Ans: Sir Edwin Lutyens
13) King Ashoka belonged to which dynasty?
Ans: Maurya dynasty
14) Jallianwala Bagh Massacre took place in which year?
Ans: 1919
15) In which Olympic year did women participated in all events for first time?
Ans: 2012 London Olympics
16) Scientific name of Human beings?
Ans: Homo sapiens
17) Capital of Gujarat?
Ans: Gandhinagar
18) In which cells Mitochondria don’t exist?
Ans: Erythrocytes (Red Blood Cells)
19) NaCl is a (Salt, Water, Sugar)?
Ans: It's a salt
20) What is minimum age required to become PM of nation?
Ans: 25 years
21) The term "Wood shot/Hairpin shot" is associated with which sport?
Ans: Badminton
22) Which country would host 2019 Rugby World Cup?
Ans: Japan
23) Cultivation of saffron is done in which state?
Ans: Jammu and Kashmir
24) The image formed on the retina of human eyes is?
Ans: Real and inverted
25) If we double the resistance of wire, the effect on voltage would be?
Ans: Voltage would get decrease
26) Study of organisms and their environment?
Ans: Ecology
27) Sri Lanka got Independent in which year?
Ans: 1948 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com