English Spelling Test - 50 Words

Hi Readers,
As you all know that spelling test is one of the important part of the competitive exams. So here given 50 most important words from recent previous exams.
(Q. 1 to 50) In each of the following question, a word has been correctly spelt. You have to find the correct spelt word. If all are wrong spelt, so your answer will be (e).

1. Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Sedantry
b) Sedentery
c) Sedentary
d) Sedantary
e) None of these


2. Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Tariff
b) Tarriff
c) Tarif
d) Tarrif
e) None of these

3) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Desicate
b) Desiccate
c) Dessicate
d) Dessiccate
e) None of these

4) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Pasanger
b) Pessenger
c) Pesanger
d) Passenger
e) None of above

5) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Guerila
b) Gurilla
c) Gorila
d) Gorilla
e) None of above

6) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Acquiescence
b) Aquicence
c) Aquisence
d) Acquissence
e) None of these

7) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Commission
b) Comision
c) Comission
d) Commision
e) None of above

8) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Scriptur
b) skripture
c) Scripture
d) Scripcher
e) None of these

9) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Aproched
b) Aproached
c) Appraoched
d) Approached
e) None of above

10) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Comentary
b) Commentry
c) Commentory
d) Commentary
e) None of above

11) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Jewelery
b) Jewelry
c) Jwellry
d) Jewellery
e) None of above

12) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Sattelite
b) Satellite
c) Settelite
d) Satelite
e)None of above

13) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Embarasment
b) Embarassment
c) Embarrasment
d) Embarrassment
e) None of above

14) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Blisfull
b) Blissful
c) Blisful
d) Blissfull
e) None of above

15) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Grametical
b) Grammetical
c) Grammatical
d) Gramatical
e)None of these

16) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Efflorascence
b) Efflorescence
c) Efllorescence
d) Eflorescence
e) None of these

17) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Aliennate
b) Allienate
c) Alienate
d) Alienatte
e) None of these

18) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Mustach
b) Moustach
c) Mustacche
d) Moustache
e) None of these

19) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Argumant
b)Arguemant
c) Argument
d) Arguement
e) None of these

20) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Tresspass
b) Trespass
c) Tresspas
d) Trespas
e) None of these

21) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Accesible
b) Accesibel
c) Accessible
d) Acessible
e) None of these

22) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Psychology
b) Sycology
c) Psykology
d) Sychology
e) None of these

23) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Exemple
b) Exampel
c) Example
d) Exampal
e) None of these

24) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Comemorate
b) Commemmorate
c) Comemmorate
d) Commemorate
e) None of these

25)Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Forfeit
b) Forefeit
c) Forefet
d) Forfiet
e) None of these

26) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Aliennate
b) Allienate
c) Alienate
d) Alienatte
e) None of these

27) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Efflorascence
b) Efflorescence
c) Efllorescence
d) Eflorescence
e) None of these

28) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Perseptive
b) Perspetive
c) Perceptive
d) Perspetive
e) None of these

29) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Danty
b) Dainty
c) Daintee
d) Dantty
e) None of these

30) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Persevere
b) Persever
c) Perseveree
d) Persebere
e) None of these

31) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Intercession
b) Intercesion
c) Interscestion
d) Intersecsion
e) None of above

32)Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Whimsecal
b) Whymsical
c) Whimsical
d) Whimsicol
e)None of above

33)Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Preseverence
b) Persaverance
c) Perseverance
d) Perserverance
e) None of above

34)Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Diferentiation
b) Differentiation
c) Differentiasion
d) Diferrentiation
e) None of above

35) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Cesasion
b) Cesattion
c) Cessation
d) Cesation
e) None of above

36) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Prevoius
b) Previous
c) Previos
d) Preveous
e) None of above

37) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Mayhem
b) Mayheem
c) Mayhim
d) Mayheem
e) None of above

38) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a)  Ferosios
b) Ferocuos
c) Ferocios
d) Ferocious
e) None of above

39) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Adversity
b) Advercity
c) Adversicy
d) Advosity
e)None of above

40) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Intociation
b) Intoxicuesion
c) Intoxiation
d) Intoxication
e) None of above

41) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Stethoscope
b) Stetoscope
c) Stethuscope
d) Stethoescope
e) None of above

42) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Monestery
b) Monastery
c) Monastary
d) Monestary
e) None of above

43) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Lingestic
b) Linguistes
c) Linguestic
d) Linguistic
e) None of above

44) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a)Revolver
b)Revolvar
c) Revolvur
d) Revolveer
e) None of above

45) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Tenure
b) Tenur
c) Tanure
d) Tenoore
e) None of above

46) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Sincoore
b) Sincure
c) Sinceure
d) Sinecure
e)None of above

47) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Hazardees
b) Hazardous
c) Hazardues
d) Hazardos
e) None of above

48) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Manuescript
b) Menuscript
c) Manuscript
d) Manoscript
e) None of above

49) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Beseche
b) Beseach
c) Besech
d) Beseech
e) None of above

50) Find the correct spelt word from the alternatives given?
a) Bequth
b) Bequeth
c) Bequeath
d) Bequath
e) None of above

Answers

1) c
11) b
21) c
31) a
41) a
2) a
12) b
22) a
32) c
42) b
3) b
13) d
23) c
33) c
43) d
4) d
14) b
24) d
34) b
44) a
5) d
15) c
25) a
35) c
45) a
6) a
16) b
26) c
36) b
46) d
7) a
17) c
27) b
37) a
47) b
8) c
18) d
28) c
38) d
48) c
9) d
19) c
29) b
39) a
49) d
10) d
20) b
30) a
40) d
50) c

Don't forget to share your marks below. 
All the best.



Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com