GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 29.08.2016 (2nd Shift)

1. Which of the following article is related to Freedom of Privacy?
Ans: Article 21

2. Who is known as “Father of Renaissance in India”?
Ans: Raja Ram Mohan Roy

3. Through which part in plants Food translocation is occurred?
Ans: Phloem

4. Which is the outermost ranges of Himalayas?
Ans: Shivalik

5. Sahitya Academy Awards are given in how many languages?
Ans: 24

8. Which is not an external storage memory?
Ans: CD RAM

9. What element causes radioactive pollution in Kerala?
Ans: Thorium

10. What causes water rains in North Western India?
Ans: Western disturbance in wind

11. Which state has the least population?
Ans: Sikkim

12. Washing Machine is based on what concept?
Ans: Fuzzy Logic

13. Which part of the brain is associated with hearing?
Ans: Cerebrum

14. Headquarter of SAARC is situated at?
Ans: Kathmandu, Nepal

15. Who is present PM of Nepal ?
Ans: Pushpa Kamal Dahal

16. Which of these are soluble in water?
Ans: Sodium sulphate

17. Where is the Atomic Power Plant in Rajasthan located?
Ans: Rawatbhata

More questions will be updated soon..

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com