New Student Offer - Use Code HELLO

Register Now

Number Series Techniques with Practice Questions

Published on Wednesday, October 28, 2015
Number series is an important chapter for banking exams. Must go through Number series techniques.
Ques 1.  2348,   3437,  4346,  .............,  6344,   7433
a) 5425
b) 5436
c) 5456
d) 5435
e) None of The Above

Solution :-

(Option D)
Quant - Number Series


Ques 2.  87,   86,   82,   73,   57,   32,   ...........
a) -5
b) -4
c) 6
d) 10 
e) None of The Above 

Solution :-
(Option B)
Quant - Number Series


Ques 3.   12,   20,   19,  26,   ........,   31,   30
a) 24
b) 26
c) 25
d) 35
e) None of The Above

Solution :-
(Option C)
Quant - Number Series

Ques 4.      4,     8,     11,     22,     18,     ..........,     25,     50
a) 36
b) 35
c) 46
d) 56
e) None of The Above 

Solution :-
(Option A)

Quant - Number Series

Ques 5.    9,      7,        64,       6,      3,    ..............,   1,         8,         9
a) 28
b) 16
c) 18
d) 19
e)  None of The Above 

Solution :-
(Option D)

Quant - Number Series

Ques 6.    51975,    9450,    2100,    ........,    240,    160,    320 
a) 600
b) 800
c) 900 
d) 1000
e) None of The Above

Solution :-
(Option A)
Quant - Number Series

Ques 7.         2,       9,      30,       105,       436,      2195,      ...........
a) 13184
b) 13186
c) 13175
d) 13182
e) None of The Above 

Solution :-
(Option D)
Quant - Number Series

Ques 8.   4,   2.5,   3.5,   6.75,   15.5,   41.25,    ..........
a) 126.75
b) 136.75
c) 166.75
d) 175.75
e) None of The Above 

Solution ;-
(Option A)
Quant - Number Series

Ques 9.    1,   5,   9,   17,   25,  .........,   49
a) 35
b) 45
c) 37
d) 42
e) None of The Above 

Solution :-
(Option C)
Quant - Number Series

Ques 10.      2,   10,   30,   .......,  130
a) 64
b) 65
c) 68
d) 69
e) None of The Above 

Solution :-
(Option C)
Quant - Number Series

==>> Go through Quantitative Aptitude Techniques

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu