New Student User- Use Code HELLO

Register Now

Computer Mania: 10 Questions Set (Part 7)

Published on Monday, December 28, 2015

Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: Computer Awareness

1. To prepare a presentation/slide show which application is commonly used?
a) Internet explorer
b) Photoshop
c) Power point
d) Outlook express
e) All these

2. Changing an existing document is called___________the document.
a) Editing
b) Modifying
c) Adjusting
d) Creating
e) None of these

3. Creating a____________means making a duplicate copy of important files so that when a problem occurs, you can restore those files using the copy.
a) Backup
b) Hot file
c) Printout
d) Mirror
e) Hotspot

4. The blinking symbol on the computer screen is called the
a) Logo
b) Cursor
c) Hand
d) Mouse
e) None of these

5. The abbreviation ISP stands for
a) Internet service provider
b) Indian social planning
c) International spy project
d) Initial service provider
e) None of these

6. The background of any word document
a) is always white colour
b) is the colour you preset under the Options menu
c) is always the same for the entire document
d) can have any colour you choose
e) none of these

7. Junk e-mail is also called
a) Garbage
b) Spam
c) Spoof
d) Sniffer script
e) Cookie crumbs

8. A computer's hard disk is
a) Computer hardware
b) Computer software
c) Operating system
d) An arithmetic and logical unit
e) None of these

9. The main system board of a computer is called the
a) Processor
b) Microchip
c) Motherboard
d) Integrated circuit
e) Drive board

10. A___________is used to read handwritten or printed text to make a digital image that is stored in memory.
a) Keyboard
b) Scanner
c) Laser beam
d) Printer
e) Touchpad

ANSWER:

1. c
2. a
3. a
4. b
5. a
6. d
7. b
8. a
9. c
10. b
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh is a seasoned educator and banking exam expert at BankExamsToday. With a passion for simplifying complex concepts, he has been instrumental in helping numerous aspirants achieve their banking career goals. His expertise and dedication make him a trusted guide in the journey to banking success.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu