New Student Offer - Use Code HELLO

Register Now

Computer Mania: 10 Questions Set (Part 9)

Published on Wednesday, December 30, 2015

Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: 10 Questions Set

1. An e-mail address typically consists of a user ID followed by the ____________ sign and the name of the e-mail server that manages the user's electronic post office box.
a) @
b) #
c) &
d) $
e) None of these


2. A(n) ___________ is a private corporate network used exclusively by company employees.
a) Local area network
b) Peer to peer
c) Internet
d) Intranet
e) None of these

3. Which of these is not a means of personal communication on the internet?
a) Electronic mail
b) Chat
c) Instant messaging
d) Instanotes
e) None of these

4. The __________ enables you to simultaneously keep multiple web pages open in one browser window.
a) Tab row
b) Tab box
c) Pop-up helper
d) Esc key
e) Address bar

5. Which of the following functions is not performed by TCP?
a) Error checking
b) Sequenceing
c) Subnetting
d) Flow control
e) None of these

6. You can use the ___________ bar to type a URL and display a Web page, or type a keyword to display a list of related Web pages.
a) Search
b) Title
c) Menu
d) Web
e) Address

7. The patterns of printed lines on most of the products are called
a) Scanners
b) Prices
c) Barcodes
d) Striping
e) OCR

8.Software applies _____________, also called algorithms, to process data.
a) Objects
b) Rules
c) Arithmetic
d) Procedure
e) None of these

9. CD-ROM stands for
a) Compact Disk Read Only Memory
b) Compact Data Read Only Memory
c) Compactable Read Only Memory
d) Compactable Disk Read Only Memory
e) Connected Disk Read Only Memory

10. Where is the disk put in a computer?
a) In the hard drive
b) In the modem
c) Into the CPU
d) In the disk drive
e) None of these

ANSWER:

1. a
2. d
3. d
4. a
5. c
6. e
7. c
8. d
9. a
10. d

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu