Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

Computer Mania: 10 Questions Set (Part 1)

Published on Wednesday, December 23, 2015

Dear Readers,
Computer Knowledge is one of the key factor to increase your total marks which can you solve within 10-15 minutes. Today we are sharing 10 questions set on computer knowledge in Computer Mania Session. Try to solve it.

Computer Mania: Computer Knowledge

1. What is correcting errors in a program called?
a) Compiling
b) Debugging
c) Grinding
d) Interpreting
e) None of these

2. You can use the tab key to
a) Move a cursor across the screen.
b) Indent a paragraph.
c) Move the cursor down the screen.
d) Only 1) and 2)
e) None of these

3. A _________ is a small hand-held computer that helps you surf the web and perform simple tasks
a) Desktop computer
b) Mobile phone
c) Notebook computer
d) Minicomputer
e) PDA

4. "Java" is a
a) Platform-independent language.
b) Low-level language.
c) Middle-level language.
d) Language similar to VB.
e) Language similar to javascript.

5. "DOS" platform is
a) Character user interface.
b) Graphical user interface.
c) A complex network.
d) A centralised network.
e) A busy program.

6. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a
a) Tab
b) Cell
c) Box
d) Range
e) None of these

7. _________ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
a) Tracking
b) Formatting
c) Crashing
d) Allotting
e) None of these

8. Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
a) BUS
b) CPU
c) USB
d) MIDI
e) MINI

9.To find the Paste Special option, you use the Clipboard group on the _________ of Power Point.
a) Design
b) Slide Show
c) Page Layout
d) Insert
e) Home

10. The most common type of storage devices are
a) Persistent
b) Optical
c) Magnetic
d) Flash
e) None of these

==>>Download Free Computer Awareness PDF

ANSWER:

1. b
2. b
3. e
4. a
5. a
6. b
7. b
8. d
9. e
10. c

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu