Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

English Language Test for IBPS Clerk Mains

Published on Monday, December 21, 2015
English Language Test

COMMON ERRORS


1. It is difficult (a)/ to forgive those (b)/ responsible(c)/ actions of terrorism (d)/
 No error (e).

2. Few people (a)/ are aware (b)/ that an urgent (c)/ action is needed (d)/ No error (e).

3. He refused (a)/ to accept (b)/ responsibility for his acts (c)/ No error (d).

4. This book (a)/ is full of good advices (b)/ on healthy eating (c)/ No error (d).

5. It is difficult (a)/ to reach abandoned (b)/ places such as (c)/ small country villages (d)/
 No error (e).

SYNONYMS

6. Entangle

(a) Promotion
(b) Trap
(c) Perplex

7. Intrinsic

(a) Introvert
(b) Secret
(c) Intricate

8. Tedious

(a) Tiresome
(b) Painful
(c) Lengthy

9. Impertinent

(a) Impudent
(b) Irritable
(c) Thoughtless

10. Venture

(a) Travel
(b) Adventure
(c) Risk

ANTONYMS

11. Sage

(a) Rogue
(b) Egoist
(c) Snob

12. Asceticism

(a) Bliss
(b) Trance
(c) Pleasure

13. Nimble

(a) Giant
(b) Clumsy
(c) Frank

14. Harmony

(a) Hatred
(b) Discord
(c) Friction

15. Clarity

(a) Reserve
(b) Confusion
(c) Exaggeration

DOUBLE SYNONYMS

16. (i) Ashok had got a friendly disposition.

(ii) The warm sunshine in the morning filled my heart with joy.

(a) Joyous
(b) Pleasing
(c) Happy
(d) Congenial

Solution

1. (d) acts

2. (d)  “urgent action” ---- when you are talking about the idea or process of doing something. 
(Action - is Uncountable).

3. (b) remote

4. (c) action (Use “act” for a particular thing. Use “action” for general behavior).

5. (b) advice

6. (b)

7. (c)

8. (a)

9. (a)

10. (c)

11. (a)

12. (c)

13. (b)

14. (b)

15. (b)

16. (i)    (a)                              (ii)      (b)

==>> Download English Language Guide

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu