New Student User- Use Code HELLO

Register Now

English Mania: Synonym & Antonym

Published on Friday, January 01, 2016

Dear Readers,
Today we are presenting you English Mania Session which is based on Synonym and Antonym. Try to solve it.

English Mania: Synonym & Antonym

Choose the word which is MOST SIMILAR in meaning ( SYNONYM) from the given options.

1. Perched
a) sitting
b) dried
c) hungry
d) placed
e) wet


2. Derives
a) arises
b) deduces
c) reaches
d) gets
e) originates

3. Mendicant
a) beggar
b) saint
c) worker
d) scholar
e) gate keeper

4. Rugged
a) fierced
b) dilapidated
c) unkempt
d) rough
e) stern

5. Dole
a) food
b) packet
c) bucket
d) alms
e) bag

Choose the word which is MOST OPPOSITE in meaning (ANTONYM) from the given options.

6. Steadfastness
a) stability
b) firmness
c) industriousness
d) resolute
e) flexibility

7. Picturesque
a) dull
b) vivid
c) shining
d) bright
e) glittering

8. Exposed
a) apparent
b) covered
c) spread
d) opened
e) outward

9. Admonition
a) praise
b) counselling
c) liaison
d) leverage
e) instruction

10. Beat
a) strike
b) defeat
c) throb
d) victory
e) scold

ANSWER:

1. a
2. d
3. a
4. d
5. d
6. e
7. a
8. b
9. a
10. d
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu