GK Questions Asked in RRB CBT Exam (30.03.2016) - 3rd Shift

March 30, 2016

1) Jammu & Kashmir east boundary is
Ans: Ladakh 

2) What is the percentage of Nitrogen in Air?
Ans: 78%

3) Paracitomol is analgesic/ acryptic/ both?
Ans: Both 

4) Who was the first deputy prime minister?
Ans: Vallabhbhai Patel 

5) After 9/11 tradegy, What is the new name of it?
Ans: 911 Memorial 

6) Gandhi–Irwin Pact year?
Ans: 1931 

7) Sachin Tendulkar played his first Test at which ground?
Ans: National Stadium in Karachi 

8) Monitor/ Keyboard/ Mouse/ Webcam; Choose difference?
Ans: Monitor 

9) Shimla Agreement at which place?
Ans: Shimla (Himachal Pradesh) 

10) Where are headquarters of ISRO located?
Ans: Bangolore 

11) Which bank is first Bank in India?
Ans: Bank of Hindustan 

12) Where first Olympic Games was held?
Ans: Athens, Greece. 

13) What is the opposite country of first test match of Sachin in 1989?
Ans: Pakistan 

14) Which country is going to host 2023 cricket world cup?
Ans: India 

15) What is validity time of cheque?
Ans: 3 Months 

16) What is Shortcut key to expand browsing screen in web browser?
Answer:F11 

17) Which day is celebrated as National Science Day?
Ans: Feb 28 

18) What is aim of Ganga action plan?
Ans: To Purify Ganga River 

19) What does ASCII Stands For?
Ans: American Standard Code for Information Interchange 

20) The Indian rupee symbol (officially adopted in 2010) is derived from the?
Ans: Devanagari 

Thanks. 

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience