Election Day- Use Code DEMOCRACY24

Register Now

GK Questions Asked in RRB CBT Exam (10.04.2016) - 3rd Shift

Published on Sunday, April 10, 2016

1) Who known as Iron man of India?
Ans: Sardar Vallabhbhai Patel

2) Jude Felix is a famous Indian player under which of the fields?
Ans: Hockey


3) Which of the following is not associated with the UNO?
Ans: ASEAN

4) The present Lok Sabha is the?
Ans: 16th Lok Sabha

5) The National Institute of Community Development is located at?
Ans: Hyderabad

6) Hitler party which came into power in 1933 is known as?
Ans: Nazi Party

7) In which year of First World War Germany declared war on Russia and France?
Ans: 1914

8) Who is required to look after military affairs Under Akbar?
Ans: Military Affairs

9) In which yearThe Battle of Plassey was fought?
Ans: 1757

10) Which two of the great Mughals wrote their own memories?
Ans: Babar and Jahangir

11) Which of the following metals forms an amalgam with other metals?
Ans: Mercury

12) What is the unit for measuring the amplitude of a sound?
Ans: Decibel

Thanks.
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu