New Student Offer - Use Code HELLO

Register Now

GK Questions Asked in RRB CBT Exam (26.04.2016) - 1st Shift

Published on Tuesday, April 26, 2016

1) Allahabad was previously called as?
Ans: Prayag

2) Which are the major constituents of Sun?
Ans: Hydrogen and Helium


3) What is the Digestive acid?
Ans: HCL

4) Another name of Dudoneum?
Ans: Small Intestine

5) Total number of teams in 2016 World Twenty20 Women World Cup?
Ans: 10

6) Where is the Jaistambh situated?
Ans: Raipur

7) Name of NSA of India appointed in 2014?
Ans: Ajit Doval

8) Shift key is application of?
Ans: Modifier Key

9) What is Nagaland’s official language?
Ans: English

10) Who invented Atom bomb?
Ans: Albert Einstein 

11) Full form of IUCN?
Ans: International Union for Conservation of Nature

12) FTP full form?
Ans: File Transfer Protocol

13) Which of the following is the Dwarf planet?
Ans: Pluto

14) Dandi March year?
Ans: 1930

15) Who is H S Prannoy?
Ans: Badminton Player

16) Name the UN ship which was lost in 1985 and found in 2015?
Ans:

17) Which of the following is not a cancer?
Ans: 

Thanks.

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu