GK Questions Asked in RRB CBT Exam (06.04.2016) - 1st Shift

April 06, 2016

1) When Microsoft Started?
Anis. April 4, 1975
2) Which is not a gland?
Ans: Gall Bladder

3) Nephron belongs to?
Ans: Kidney
4) Syed Modi Grand Prix held at which city?
Ans: Lucknow
5) Yankee stadium situated at which city?
Ans: New York City
6) Syed Modi Grand prix winner?
Ans: K Srikhanth
7) When Microsoft founded?
Ans: 1975
8) Start Up India launch year?
Ans: 2016
9) Another Name of Badshah Khan?
Ans: Abdul Ghaffar Khan
10) First woman DG of paramiltary forces?
Ans: Archana Ramasundram
11) Who is first women DG of Paramilitary?
Ans: Archana Ramasundram
12) Parliament Construction year?
Ans: 1927
13) Nephron Belongs to?
Ans: Kidney
14) Smiling Buddha Mission?
Ans: India’s first successful nuclear bomb test At Pokhran
15) What is Calcium Hyrdoxide?
Ans: slaked lime
16) Mars is also known as?
Ans: Red Planet
17) Yellow Fever caused by?
Ans: Male Mosquitoes
18) Chief Election Commissioner is removed by?
Ans: Parliament with two-thirds majority in Lok Sabha and Rajya Sabha
19) British Rule was ended on which year?
Ans: 1947
20) 2015 Arjuna Award given to which female wrestler?
Ans: Babita Kumari
21) Who won more grandslams in the year 2015?
Ans: Novak Djokovic
22) Political System of Afghanistan is known as?
Ans: Democratic Republic
23) Which is the Largest Stadium of America?
Ans: Michigan Stadium
24) Calcium hydroxide is found is?
Ans: Lime Water
25) Another name of Badshah khan?
Ans: Khan Abdul Ghaffar Khan
26) Syed Modi Grand prix is?
Ans: Badminton


Thanks.

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience