Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

English Language Practice Set for IBPS Clerk Mains

Published on Thursday, June 23, 2016

english test
1. To talk one’s head off
(a) To talk loudly  
(b) To talk in whispers
(c) To talks to oneself 
(d) To talk excessively



2. To frame a person
(a) To befool someone 
(b) To make one appear guilty
(c) To praise someone 
(d) To insult someone

3. A close shave
(a) A lucky escape 
(b) A clean shave
(c) A well-guarded secret 
(d) A narrow escape

4. Hobson’s choice
(a) Feeling of insecurity 
(b) Accept or leave the offer
(c) Feeling of strength 
(d) Excellent choice


ONE WORD SUBSTITUTION

5. Animals living on land and in water
(a) Ambiguous 
(b) Amphibian
(c) Amorphous 
(d) Ambivalent

6. Be the embodiment or perfect example of
(a) Signify 
(b) Characterize
(c) Personify 
(d) Masquerade

7. A story in which ideas are symbolized as people
(a) Allegory 
(b) Fable
(c) Legend 
(d) Parable


8. Having no beginning or end to its existence
(a) Eternal 
(b) Obscure
(c) Universal 
(d) Immeasurable


SYNONYMS

9. Alert
(a) Smart 
(b) Active
(c) Watchful 
(d) Live

10. Lethal
(a) Dreary 
(b) Dreadful
(c) Deadly 
(d) Strange

11. Retribution
(a) Contempt 
(b) Revenge
(c) Punishment 
(d) Discount

12. Tedious
(a) Tiresome 
(b) Painful
(c) Troublesome 
(d) Lengthy


ANTONYMS

13. Moist
(a) Parched 
(b) Dry
(c) Hard 
(d) Crisp

14. Delete
(a) Impound 
(b) Insert
(c) Inspire 
(d) Injure

15. Terrible
(a) Horrible 
(b) Awesome
(c) Delightful 
(d) Hideous

16. Evacuate
(a) Admit 
(b) Emerge
(c) Abandon 
(d) Invad

Download English Grammar PDF here

Solution

1. (d)
2. (b)
3. (d)
4. (b)
5. (b)
6. (c)
7. (a)
8. (a)
9. (c)
10. (c)
11. (b)
12. (a)
13. (b)
14. (b)
15. (c)
16. (a)

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu