Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

GK Questions Asked in SBI PO Mains 2016 Exam (31.07.2016)

Published on Sunday, July 31, 2016
1. Where is the Rani Jahsi Marine National Park located ?
Ans: Andaman and Nicobar Islands
2. Non-farm micro units are eligible for how much loan under MUDRA scheme?
Ans: Rs 10 lakh

3. Where is the Lakhwar Dam located?
Ans: Dehradun
4. Uttarakhand is constructed on which river?
Ans: Yamuna
5. Ease of Doing Business index is developed by?
Ans: World Bank Group
6. Who is the present CEO & MD of Bandhan Bank?
Ans: Chandra Shekhar Ghosh
7. Women Economic Forum Summit held in?
Ans: New Delhi
8. Fino Pay Tech is a which type of bank?
Ans: Payment Bank
9. Who is the first Indian woman to climb Mount Everest?
Ans: Bachendri Pal
10. Which of the following public sector banks has headquarter in Chennai?
Ans: Indian Bank
11. What is the maximum total credit amount in BSBDA account in a year?
Ans: 1 Lakh rupees
12. NACH launched by?
Ans: National Payments Corporation of India (NPCI)
13. Small finance banks will also have to ensure that 50% of their loan portfolio constitutes advances of up to ____________.
Ans: Rs.25 lakh
14. In FDI Intelligence report, which state top destination states for FDI in 2015?
Ans: Gujarat
15. Maputo is the capital of which country?
Ans: Mozambique
16. "State of children" report is prepared by ?
Ans: UNICEF
17. USD 500 million sanctioned to Bihar project by?
Ans: Asian Development Bank (ADB)
18. Talcher coal hub is located in?
Ans: Odisha
19. What is State Bank Mingle?
Ans: State Bank Mingle is the social banking application of SBI which enables you to perform basic banking activities through SBI's official Facebook page.
20. Which of Bank launched a ‘mobile-only bank’ in India?
Ans: DBS Bank
21. What is the purpose of ‘digibank’ ?
Ans: The ‘digibank’ uses technologies, such as biometrics and artificial intelligence, to enable paperless, signature-less and branchless bank.
22. State Bank of India has inked agreements with the World Bank for a ________________ facility to support grid connected rooftop solar programme in the country.
Ans: $625-million (around Rs. 4,200 crore)
23. N K Singh Commitee on?
Ans: Fiscal Responsibility and Budget Management Act
24. UN WESP Report, country to grow with fastest rate at 7.3%?
Ans: India
25. Desirability and feasibilty for new financial year committee headed by?
Ans: Shankar Acharya
26. Krishi Kalyan Cess to be implemented from ?
Ans: 01st June, 2016
27. World bank categorize India under ?
Ans: Lower middle economy
28. RBI on tap licensing foreign investment limit ?
Ans: 74%
29. Global growth forecast declined to ?
Ans: 2.4%
30. Short term crop loan?
Ans: 4%
31. 9.8 KM road bridge across the Ganga ?
Ans: ADB
32. Capital Small Finance Bank Limited headquarter?
Ans: Jalandhar, Punjab
33.  Venue of North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit, 2016?
Ans: Warsaw, Poland
34. Solar Rooftop Project launched by?
Ans: SBI
35. How many rural houses will cover under Housing to all by 2022?
Ans: 2.95 crore houses

Thanks.

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu