Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 28.08.2016 (2nd Shift)

Published on Sunday, August 28, 2016
1. Ice packed in saw dust does not melt quickly. Why?
Ans: aw dust is a bad conductor of heat and protects the ice from the external heat and hence from melting away quickly

2. Name of the point in the orbit of a planet, asteroid, or comet at which it is furthest from the sun is __________.
Ans: Aphelion

3. Great Barrier Reef is located in which ocean?
Ans: Pacific Ocean 

4. Pulitzer Prize is given in which filed?
Ans: Journalism 

5. Mahabalipuram Temple is also known as?
Ans: Mamallapuram (Shore Temple in Tamilndu)

6. Who elected as first women President of Nepal?
Ans: Bidhya Devi Bhandari 

7. Who is the first women Speaker of Lok Sabha?
Ans: Meira Kumar 

10. BC Roy award is given in which field?
Ans: Medicine 

11. Bio gas is used for ________ ?
Ans: cooking

12. Which is not described in the constitution?
Ans: Planning Commission 

13. Who is the winner of Wimbledon Women’s single Title 2016?
Ans: Serena Williams 

14. Commercial bank give loan to which sector?
Ans: Priority Sector

15. Reason of light reflection?
Ans: Reflection happens at the interface between two mediums with significantly different properties.

16. Rann of Kutch is famous for?
Ans: seasonal salt marsh 

17. Which layer of the Earth's atmosphere contains the ozone layer?
Ans: Stratosphere

18. Azolla is used in ___________?
Ans: Rice Cultivation



More Questions Will Be Updated Soon ..

Thanks.

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu