New Student User- Use Code HELLO

Register Now

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 30.08.2016 (1st Shift)

Published on Tuesday, August 30, 2016
1. Which athlete is known as Blade Runner?
Ans: Oscar Pistorius

2. Who is Father of Abul Fazal?
Ans: Shail Mubarak

3. Maximum thorium reserve in which country?
Ans: India

4. Who is the Euro Cup 2016 Winner?
Ans: Portugal

5. When did the French Revolution began?
Ans: 1789

6. United Nations was established in which year?
Ans: 24th Oct 1945

8. What is the full form of WEP?
Ans: Wired Equivalent Privacy

9. Which is called Quick Lime?
Ans: CaO (Calcium oxide)

10. What is the Unit of Radioactivity?
Ans: Curie

11. Morphology of chromosome can be best observed in which stage of cell division?
Ans: Metaphase stage

12. First viceroy who died in India?
Ans: Lord Mayo

13. Find the Odd One: Agra, Darjeeling, Ooty, Shimla
Ans: Agra

14. Bande Mataram song has taken from which Book?
Ans: Ananda Math

15. Which country allows human Euthanasia? 
Ans: Netherlands

16. Which of the following range parallel to the Indian Coast Line?
Ans: Western Ghat


More Questions Will Be Updated Soon..

Thanks.
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh is a seasoned educator and banking exam expert at BankExamsToday. With a passion for simplifying complex concepts, he has been instrumental in helping numerous aspirants achieve their banking career goals. His expertise and dedication make him a trusted guide in the journey to banking success.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu