My Bday Offer- Use Code MYBDAY30

Register Now

GK Questions Asked in SSC CGL 2016 (Tier-I) - 31.08.2016 (1st Shift)

Published on Wednesday, August 31, 2016
1. Polio causes by __________ .
Ans:Virus

2. In IT failure of Kernel means –
Ans: dump crash or crash or kernel error

3. In which state, Kovvada nuclear plant proposed to be set up?
Ans: Andhra Pradesh

4. Barren Island volcano is located in the ____________.
Ans: Andaman Sea

5. CK Naidu trophy associated with which sports?
Ans: Cricket 

6. Which is the India’s first carbon free state?
Ans: Himachal Pradesh

7. World's largest radio telescope FAST installed in which country?
Ans: China

8. Energy travels from Sun to earth through which process?
Ans: Radiation

9. India shares longest International border with which country?
Ans: Bangladesh 

10. Which is the highest peacetime gallantry award of India?
Ans: Ashok Chakra

11. Indus valley civilization worshiped which god?
Ans: Mother Goddess

12. The largest world famous herbarium in India is situated at?
Ans:  The Indian Botanical Garden, Kolkata, India.

13. Instrument for mearuring heavenly bodies tempreature?
Ans: Pyrometer

14. Davis cup is associated with the game?
Ans: Lawn Tennis

15. Which institution of india is the final authority to interpret the constitution of india?
Ans: Supreme Court


More Questions will be updated soon ..

To Know the SSC CGL 2016 (Tier-I) Exam Analysis - 31st August 2016 (1st Shift) Click on Below Link


Thanks.
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu