New Student User- Use Code HELLO

Register Now

Cloze Test For IBPS PO Pre: Moderate Level

Published on Monday, October 24, 2016
cloze test
Directions (1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered.
These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fills the blanks appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Soil Health Card Scheme has been approved for 1......... during 12th plan 2.......... an outlay of Rs. 568.54 crore. 3....... this scheme, Soil Health Card will be provided to 4...... farmers in the country 5.......... an interval of three years so as to 6........... them to apply appropriate recommended dosages of nutrients 7....... crop production and 8.............. soil health and its fertility. The quality of soil testing and fertilizer recommendation 9.............. upon soil sampling. Therefore many uniform norms are 10............... for sampling.

1. 
a. Implementing
b. Implementation
c. Implement
d. Implemented

2. 
a. with
b. for
c. of
d. from

3.
a. From
b  In
c. Under
d. With

4.
a. All
b. Every
c. Each
d. Each of 

5. 
a. To
b. On
c. In
d. At

6. 
a. Able
b. Enable
c. Enabled
d. Unable

7. 
a. For
b. To
c. Of
d. From

8. 
a. Improved
b. Improve
c. Improving
d. Improves

9. 
a. Depending
b. Depends
c. Depend
d. Depended
10. 
a. Achieved
b. Delivered
c. Established
d. Prescribed

Answers

1. b
2. a
3. c
4. a
5. d
6. b
7. a
8. c
9. b
10. d


ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu