Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

Number Series Quiz For IBPS PO: Part 8

Published on Saturday, August 19, 2017

Question 1.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
70, 105, 158, 237, ?, 510
A. 315
B. 298
C. 296
D. 351
E. 397

Ans. D.
Solution: 


Question 2.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3276, ?, 360, 117, 36, 9
A. 1089
B. 1115
C. 1213
D. 1238
E. None of these
Ans. A.
Solution:  


Question 3.

 What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
4, 12, 60, ?, 3780, 41580
A. 485
B. 465
C. 420
D. 492
E. 482
Ans. C.
Solution: 


Question 4.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3, 4, 9, 32, ?, 924
A. 165
B. 155
C. 185
D. 175
E. None of these
Ans. B.
Solution: 


Question 5.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
8, 5, 7, 18, 80, ?
A. 50
B. 150
C. 656
D. 480
E. 1700
Ans. C.
Solution: 


Question 6.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
16, 63, 250, 997, ?, 15931
A. 3194
B. 3892
C. 3296
D. 3984
E. 3397
Ans. D.
Solution: 

Question 7.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
15, 26, 40, 63, ?, 244
A. 120
B. 115
C. 113
D. 128
E. None of these
Ans. C.
Solution: 


Question 8.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
69, 74, 102, 119, 245, ?
A. 285
B. 265
C. 275
D. 292
E. 282
Ans. E.
Solution: 


Question 9.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
50, 71, 102, 143, ?, 255
A. 154
B. 194
C. 175
D. 180
E. None of these
Ans. B.
Solution: 


Question 10.

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
31185, 2835, 315, ?, 9, 3
A. 30
B. 35
C. 40
D. 45
E. 50
Ans. D.
Solution: 



Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu