New Student Offer - HELLO

Join Here

Number Series Quiz For IBPS PO Part- 11

Published on Monday, September 18, 2017
Number Series Quiz For IBPS PO Part- 11

Question 1. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
649.6875, 433.125, 173.25, 49.5, ?, 2

A. 13
B. 10
C. 11
D. 15
E. 9
Ans. C.
Solution: 


Question 2. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
11, 12, ?, 81, 328, 1645

A. 56
B. 36
C. 55
D. 26
E. 45
Ans. D.
Solution: 


Question 3. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
1008, 2340, 3341, 4071, ?, 7928

A. 7160
B. 7584
C. 6652
D. 6952
E. 5525
Ans. B.
Solution: 


Question 4. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
16, 9, 11, 26, 112, ?

A. 572
B. 814
C. 912
D. 258
E. 365
Ans. C.
Solution:

Question 5. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
978, ?, 924, 852, 708, 420

A. 960
B. 823
C. 912
D. 732
E. None of these
Ans. A.
Solution: 


Question 6. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
5, 9, 25, 61, ?, 225

A. 112
B. 130
C. 122
D. 125
E. 109
Ans. D.
Solution: 


Question 7. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3, 15, 105, 525, 3675, ?

A. 15875
B. 18375
C. 18522
D. 18202
E. 18963
Ans. B.
Solution: 


Question 8. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3.5, 5, 7.5, 11.25, ?, 23.50

A. 12.75
B. 15
C. 14.75
D. 12.25
E. 16.50
Ans. E.
Solution: 


Question 9. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
3, 3, 9, 15, 33, ?

A. 55
B. 50
C. 60
D. 63
E. 25
Ans. D.
Solution: 


Question 10. 

What should come at the place of question mark (?) in the following number series?
40, 30, 60, ?, 90, 67.5

A. 60
B. 72
C. 65
D. 40
E. None of these
Ans. E.
Solution:



ebook store

About Me

Ramandeep Singh

Ramandeep Singh - Educator

I'm Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and over 5000 successful selections, I understand the path to success firsthand, having transitioned from Dena Bank and SBI. I'm passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu