SBI Clerk 2018 Numerical Analysis Mixed Set - Part 1

SBI Clerk 2018 Numerical Analysis Mixed Set - Part 1

Question 1.

Find the value of 200 % of  1/10 of 75% of 5!
1) 12
2) 15
3) 11
4) 9
Ans. 9.


Question 2.

What will come in series?
165, 166, 291, 1020, 3217,?
1) 8130
2) 9200
3) 6540
4) 7500
Ans. 8130.


Question 3.

How many litres of a 25 litres mixture which contains milk and water in the ratio of 3:2 are replaced by pure milk so that the new mixture contains milk and water in ratio of 17: 8 .
1) 7 litres
2) 10 litres
3) 5 litres
4) 11 litres
Ans. 5 litres.

Question 4.

The average of runs scored by a Virat in 7 innings is 40. How many runs should he score in the 8th innings so that his average is increased by 5 runs?
1) 65 runs
2) 90 runs
3) 80 runs
4) 110 runs
Ans. 80 runs.

Question 5.

A trader bought garments at 20% discount on the label price. If trader wants to make a profit of 5% after allowing a discount of 15%, by what % was marked price is above than the labelled price?
1) 5%
2) 7%
3) 11%
4) 15%
Ans. 5%.

Question 6.

Virat invested Rs 4800 at 10% p.a. simple interest for a certain number of years. He got a total amount of Rs 7200. Find the number of years the sum is invested by Virat.
1) 7 years
2) 10 years
3) 5 years
4) 8 years
Ans. 5 years.

Question 7.

find the approximate value of
find the approximate value of
1) 45
2) 47
3) 50
4) 41
Ans. 41.

Question 8.

Virat invested Rs 4000 at some rate p.a. SI for 5 years and Rs 20000 at half of that rate p.a. SI for 3 years. Difference between the interests earned from above two cases is Rs 1000. Find the rate of interest?
1) 12%
2) 10%
3) 15%
4) 9%
Ans. 10%.

Question 9.

A man can do a piece of work in 7 days and women in 9 days. They begin together but men leave 1 day before the completion of the work. The whole work will be completed.
1) 35 days
2) 40 days
3) 32 days
4) 37 days
Ans. 35 days.

Question 10.

What will be the ratio of Simple Interest earned on a certain sum of money at the same rate of interest for 8 years and that for 12 years?
1) 3:5
2) 4:5
3) 7:9
4) 1:2
Ans. 4:5.


Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com