New Student Offer - HELLO

Join Here

Static Gk Quiz for SBI Clerk 2018 - Part 33

Published on Saturday, February 17, 2018

Question 1. 

Who is the present President of Boxing Federation of India (BFI)? 
A. Ajay Singh
B. Sanjay Agarwal
C. Vijay Shekhar Sharma
D. Rana Kapoor 
Ans. A

Question 2.

Warsaw is the capital of which of the following country?
A. Austria
B. Poland
C. Syria
D. Belarus 
Ans. B

Question 3.

Which of the following bank is India’s largest private bank by market capitalization? 
A. Axis bank
B. ICICI bank
C. HDFC bank
D. Kotek Mahindra bank 
Ans. C

Question 4.

Who was the first Railway Minister of Independent India? 
A. John Mathai.
B. Pawan Kumar Bajaj
C. Srivatsa Krishna
D. Mahesh Kumar Jain 
Ans. A

Question 5.

Who has won Miss Supranational 2016? 
A. Srinidhi Shetty
B. Peden ongmu Namgyal
C. Kevin Lilliana
D. Manushi chillar 
Ans. A

Question 6.

Nizam gold cup is given in which of the following sports? 
A. Cricket
B. Football
C. Basketball
D. Tennis 
Ans. B

Question 7.

Guru Gobind Singh Gold Cup is given to which of the following games? 
A. Hockey
B. Football
C. Tennis
D. Horse riding 
Ans. A

Question 8.

Grey revolution implies growth in which of the following? 
A. Jute production
B. Fertilizer Production
C. Poultry production
D. Cotton production 
Ans. B

Question 9.

Ukai dam is located in which of the following state? 
A. Odisha
B. Uttarakhand
C. Jharkhand
D. Gujarat 
Ans. D

Question 10.

Which of the following is the world's first and largest stock market in the world? 
A. NYSE
B. NASDAQ
C. LSE
D. SGX
Ans. A
ebook store

About Me

Ramandeep Singh

Ramandeep Singh - Educator

I'm Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and over 5000 successful selections, I understand the path to success firsthand, having transitioned from Dena Bank and SBI. I'm passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu