Computer Mania: 10 Questions Set (Part 4)

Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main & Andhra Bank PO Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: Computer Awareness

1. A string of eight 0s and 1s is called a
a) megabyte
b) kilobyte

c) gigabyte
d) byte
e) none of these
2. In MS-Access, a table can hav________  primary key/keys.
a) one
b) two
c) three
d) four
e) none of these

3. Which of the following refers to the memory in your computer?
a) RAM
b) DSL
c) USB
d) LAN
e) CPU

4. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called _________.
a) LAN
b) web
c) hypertext
d) internet
e) none of these

5. In excel, charts are created using which option?
a) chart wizard
b) pivot table
c) pie chart
d) bar chart
e) none of these

6. Which of the following is another name for a pre-programmed formula in Excel?
a) range
b) graph
c) function
d) cell
e) none of these

7. To save a document for the first time,__________ option is used.
a) save as
b) save first
c) save on
d) copy
e) paste

8. A___________ shares hardware, software, and data among authorised users.
a) network
b) protocol
c) hyperlink
d) transmitter
e) none of these

9. The code for a Web Page is written using ___________.
a) fifth-generation language
b) WinZip
c) hypertext markup language
d) perl
e) URL

10. An input device that is used widely in supermarkets is a ___________.
a) keyboard
b) mouse
c) trackball
d) bar code reader
e) none of these

1. d
2. a
3. a
4. d
5. a
6. c
7. a
8. a
9. c
10. d

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on