GK Questions Asked in RRB CBT Exam (31.03.2016) - 2nd Shift

1) Target year of Swach Bharat Abhiyan Mission?
Ans: 2019
2) Zika virus is caused by?
Ans: Aedes Mosquito

3) 1 gigabyte equals to how many bytes?
Ans: 1,07,37,41,824 Bytes
4) What is Pitutary?
Ans: Master Gland
5) What is the Study on the earth called?
Ans: Geology
6) What is Exobiology?
Ans: Study of life beyond Earth's atmosphere
7) A disease where Person can see only nearby objects?
Ans: Myopia
8) Prostate is a type of?
Ans: Gland
9) Total no of columns in Excel?
Ans: 256
10) Players in each side of volleyball?
Ans: 6
11) Bangladesh got its constitution on?
Ans: 16 December 1972
12) Legislative powers vested with whom?
Ans: Parliament
13) AC to DC current is converted by?
Ans: Rectifier
14) Triratna is related to?
Ans: Buddhism
15) Grand slam is combination of?
Ans: Aus OPEN, French OPEN, US OPEN and Wimbledon
16) Which of these is not book by Abdul kalam?
Ans: My Country, My life
17) Kalpana chawla Space shuttle name?
Ans: Columbia
18) Hirakud is located on bank of river?
Ans: Mahanandi
19) Who is trio of LAL-BAL-PAL?
Ans: Balgangadhar Tilak, Lala Lajpat Rai and Bipin Chandra Pal)
20) Kurukshtera is near to which city?
Ans: Ambala
21) Which authority is elected on the basis of proportional representation?
Ans: President
22) Virat kohli is awarded Arjun award in which year?
Ans: 2013
23) Founder of slave dynasty?
Ans: Qutub-ud-din Aibak
24) Blue light turns black in red colour because of?
Ans: Dispersion of light
25) Bleaching powder is mostly found in?
Ans: Calcium Oxichloride
26) Study of earth is called?
Ans: Geology 


Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com