How to spot correct sentences - Part 3

grammar
Directions: There are four sentences in each of the following questions. One of the sentences is correct, and the rest are incorrect. You are to select the correct sentence in each question.

1. A. My youngest son had no difficulty with solving the problem.
   B. My youngest son had no difficulty to solve the problem.
   C. My youngest son had no difficulty in solving the problem.
   D. My youngest son had no difficulty for solving the problem.
        


 2. A. I am very sorry to learn that you lose the match yesterday.
    B. I am very sorry to learn that you loosed the match yesterday.
    C. I am very sorry to learn that you lost the match yesterday.
    D. I am very sorry to learn that you have lost the match yesterday.
           

3. A. I am sorry to say that she made me do the dirty job.
    B. I am sorry to say that she made me to do the dirty job.
    C. I am sorry to say that she would make me to do the dirty job.
    D. I am sorry to say that she did me to do the dirty job.
        

4. A. He replied that he will call on me tomorrow.
    B. He replied that he would call on me tomorrow.
    C. He had replied that he would have called on me tomorrow.
    D. He replied that he will have called on me tomorrow.
          

5. A. You should work hard lest you may fail in the examination.
    B. You should work hard lest you should fail in the examination.
    C. You should work hard lest you might fail in the examination.
    D. You should work hard lest you fail in the examination.
          

6. A. She asked that why her son shall be punished.
    B. She asked that why her son should be punished.
    C. She asked why her son should be punished.
    D. She asked on why her son shall be punished.
          

7. A. This is the same book which I lost a few weeks ago.
    B. This is the same book that I lost a few weeks ago.
    C. This is the same book that I lost a few weeks before.
    D. This is the same book which I lost a few weeks past.
         

 8. A. His command in the English language is very unique.
    B. His command of the English language is unique.
    C. His command of the English language is perfectly unique.
    D. His command of the English language is totally unique.
          

9. A. She asked me if I broke the mirror.
    B. She asked me if I have broken the mirror.
    C. She asked of me if I have broken the mirror.
    D. She asked if I had broken the mirror.
        

10. A. Every one of my children are intelligent and healthy.
      B. Every one of my children is intelligent and healthy.
      C. Every one of my childs are intelligent and healthy.
      D. Every one of my childs is intelligent and healthy.
          

 11. A. What is the good of him trying to do that work ?
      B. What is the good of his trying to do that work ?
      C. What the good is of him trying to do that work ?
      D. What is the good at his trying to do that work ?
            

12. A. He does his best to find faults with my work.
      B. He does his best in finding faults with my work.
      C. He does his best to find fault with my work.
      D. He does his best to find faults of my work.
           

13. A. Tell me whether she loves you or not.
      B. Tell me whether she loves you or knot.
      C. Tell me whether or not she loves you.
      D. Tell me whether she love you or not.
            

14. A. Subhash Bose was one of the greatest patriot of India.
      B. Subhash Bose has been one of the greatest patriot of India.
      C. Subhash Bose had been one of the greatest patriot of India.
      D. Subhash Bose was one of the greatest patriots of India.
          

15. A. Please tell me where is the Birla Temple ?
      B. Please say me where is the Birla Temple ?
      C. Please tell to me where is the Birla Temple ?
      D. Please tell me where the Birla Temple is ?
          

Answers 

1. C
2. C
3. A
4. B
5. B
6. C
7. B
8. B
9. D
10. B
11. B
12. D
13. C
14. D
15. D
    

Downloads

Download English Grammar ebook here

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com