GK Questions Asked in RRB CBT Exam (12.04.2016) - 1st Shift


1) How many candidates are nominated by president in Rajyasabha?
Ans: 12
2) Abhishek Verma belongs to which sport?
A: Archery

3) Indrayani river passes through which city?
Ans: Pune
4) 1st night test cricket played between which countries?
Ans: Australia vs Newzland
5) Who was the president during post office amendment?
Ans: Gyani jail sing
6) In which year Muslim League was founded?
Ans: 1906
7) Nathu La Pass located at?
Ans: Gangtok, Sikkim
8) Who is 2015 Noble prize winners in physics?
Ans: Takaaki Kajita and Arthur B.McDonald
9) Who is founder of Pal dynasty?
Ans: Gopal
10) To which organ pace maker is related which organ?
Ans: Heart
11) Bin Laden was killed at which place?
Ans: Abbottabad in pakistan 
12) Chinese grand prix winner?
Ans: Lewis Hamilton
13) Vidyapthi famous poet in which language?
Ans: Maithili language
14) Heart of Asia-Istanbul 2016 held in?
Ans: India
15) first Hindi Newspaper?
Ans: Udant Martand (The Rising Sun)
16) father of modern chemistry?
Ans: Antoine-Laurent Lavoisier
17) Niagara falls of india?
Ans: Athirappilly Falls
18) Measles caused due to?
Ans: virus called a paramyxovirus
19) sweat gland present in?
Ans: Skin
20) Thyroid gland contain which enzymes?
Ans: thyroid peroxidase
21) TIME person of 2015?
Ans: Angela Merkel
22) Particles with neutral charge in atom?
Ans: Nutron
23) alt+enter used for
Ans: Page Brake
24) Very old computer browser
Ans: WorldWideWeb (Nexus)
27) Medicine of malaria extracted from
Ans: Cinchona

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com