GK Questions Asked in NABARD Grade A & Grade B Exam (15.05.2016)

Dear Readers,
Today we are presenting you the GK Questions Asked in NABARD Grade A & Grade B Exam (15.05.2016) - Evening Session. These questions are very important for your upcoming UIICL Administrative Officers Exam.

GK Questions Asked in NABARD Grade A & Grade B Exam (15.05.2016)

1) Where the UNICEF Headquarters is situated?
Ans: New York
2) In which state the Dibang Wildlife Sanctuary is located?
Ans: Arunachal Pradesh

3) President Pranab Mukherjee inaugurated Fest of Innovationat?
Ans: Rashtrapati Bhavan
4) Indian Institute of Petroleum Energy Recently launched at?
Ans: Visakhapatnam
5) First Aviation Park located at?
Ans: Gujarat
6) Ghoomar Dance is state dance of which state?
Ans: Rajasthan
7) Which is the 7th Navigation Satellite?
Ans: IRNSS 1G
8) India Conducted Military Exercise Garuda Sakthi with which state?
Ans: Indonesia 
9) First Railway University?
Ans: Gujarat
10) 1st May is celebrated as ?
Ans: International Labour Day
11) What is the capital of Lebanon?
Ans: Beirut
12) What is the currency of UAE?
Ans: Dirham
13) Venue of SAARC Agricultural Minster Meeting?
Ans: Dhaka, Bangladesh
14) 2020 Summer Olympics venue is?
Ans: Tokyo, Japan
15) Narsing Yadav related to which sports?
Ans: Wrestling
16) Which actor is nominated to Rajyasabha?
Ans: Suresh Gopi
17) Veteran Olympian Medalist and Politician is?
Rajavarthan Singh Rathore
18) Padma Vibhushan Yamini Krishna Moorthy related to which field?
Ans: Classical Dance
19) Bihu Dance is state dance of which state?
Ans: Assam

Thanks.

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com