GK Questions Asked in UIICL AO 2016 Exam (1st Shift) - 12.06.2016

Dear Readers,
The first shift of UIICL AO 2016 is over. Hope all of you do well. Now, we are sharing some General Awareness Questions which was asked in first shift of the exam.

GK Questions Asked in UIICL AO 2016 Exam (1st Shift)

1. What is the full form of BBB?
Ans: Bank Board Bureau
2. Which is the first state in the country to give social welfare benefits to transgender community?
Ans: Odisha
3. SBI among 4 foreign banks granted approval to start branches in which country?
Ans: Myanmar
4. Who is the present Attorney General of India?
Ans: Mukul Rohatgi
5. Kaziranga National Park is located in which state?
Ans: Assam
6. ICICI partnered with which entity for Payment Bank?
Ans: FINO Paytech
7. Who is the winner of Itlian Open 2016?
Ans: Andy Murray
8. Headquarters of IRDA is located at?
Ans: Hyderabad, Telangana
9. What is the full form of ASBA?
Ans: Application Supported by Blocked Amount
10. Basel Head Office is located at?
Ans: Switzerland
11. The 42nd G7 summit in 2016 was held in which country?
Ans:Kashiko Island, Shima, in Japan
12. Mrinalini Sarabhia, who recently died, was related to which field?
Ans: Indian classical dancer, choreographer and instructor
13. Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) prediction for India's growth?
Ans: 7.5%
14. Who has been re-appointed as the ICC chairman for the 2nd time?
Ans: Anil Kumble
15. Anti-Corruption Day observed on?
Ans: 9th December
16. What is the full form of MCLR?
Ans: Marginal Cost of Funds based Lending Rate
17. Who has been awarded with Best Actor in 63rd National Award?
ANs: Amitabh Bachchan
18. What is the full form of SAO related with Fasal Bima Yojana?
Ans: Seasonal Agricultural Operational
19. Why RBI imposes Rs. 1 crore fine on State Bank of Travancore?
Ans: For deficiencies in reporting to the CRILC database
20. In Basel norms, what is the full form of HQLA?
Ans: High Quality Liquid Assets 
21. Indradhanush initiative related to?
Ans: To revamp Public Sector Banks 
22. Asia’s largest underground railway station located in?
Ans: China
23. UDAY scheme related to?
Ans: Revival of power distribution
24. What is the minimum time frame for short term loans?
Ans: 60 - 120 days
25. Headquarter of Capital Local Area Bank?
Ans: Jalandhar, Punjab
26. Raman Magsaysay Award is named after which country’s president?
Ans: Philippine President
29. Indian basket ball player selected in NBA?
Ans: Satnam Singh
30. 100% FDI in which ATM?
Ans: White Label ATM (WLA)

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com