GA Questions Asked in First Shift of Bank Of Baroda PO Exam: 27 May 2017

Q1. Which bank launched PayZapp App?
Ans: HDFC Bank

Q2. Which bank launched Lime App?
Ans: Axis Bank

Q3: Where is the headquarter of India Overseas Bank located?
Ans: Chennai

Q4. What does R stand for in MUDRA?
Ans. Re-finance

Q 5. What does D stand for in RIDF?
Ans: Development

Q6: Phulela Gopichand is associated with which sport?
Ans: Badminton

Q6. With which state is Kuchipudi Dance associated?
Ans: Andhra Pradesh

Q7: In which state is the Konkani language spoken?
Ans: Goa

Q8: World Malaria Day is observed on
Ans: April 25

Q9: On which river is the Cuttack city of Odisha situated?
Ans: Mahanadi

Q 10: What is the size of a 2000 rupee note?
Ans:  66 × 166 mm

Q11: In which state is the Manas Wildlife Sanctuary located?
Ans: Assam

Q12: Rupesh Shah is associated with which sport?
Ans: Billiards

Q13: Full form of VPA in UPI is
Ans: Virtual Payment Address

Q14: What is the maximum limit under Tarun category of Pradhan Mantri Mudra Yojana?
Ans: 10 Lakh

Q 15: Indradhanush 2.0- a comprehensive plan for recapitalisation of 
Ans: Public sector lenders

Q 16: CNP Stands for
Ans: Card-Not-Present

Q 17: ABPS stands for
Ans: Adhar Payment Bridge System

Q 18: NABARD Union Cabinet has approved amendments to the NABARD Act to increase authorised capital to 
Ans: Rs 30,000 crore

Q 19: Under which section is the dishonour of cheque for sufficiency of funds is dealt with?
Ans: Section 138 of Negotiable Instrument Act

Q 20: What was the theme of World Intellectual Property Day theme 2017?
Innovation – Improving Lives
RBI Grade B Online Classes by Ramandeep Singh - Join here

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com