My Bday Offer- Use Code MYBDAY30

Register Now

Letter Series Tricks with Questions

Published on Tuesday, November 24, 2015
Today I am sharing trick to solve letter series questions. I hope it will be beneficial to you for your exams. To understand the trick of letter series, first of all we must have the knowledge of alphabetical order, its numerical position and its opposite letters' positions. Lets know more about this trick.
Letter Series

  • From the above diagram you can easily see the position and opposite word of each alphabet.
  • For Example - Position of D is 4 and opposite letter to D is W and position of W is 23.
  • Position of J is 10 and opposite letter of J is Q and position of Q is 17 and so on.

Find the letter in place of question mark (?) In the series given below:

Q1.       B,    F,    ..........,     N,     R
a) G
b) K
c) J
d) L
e) None of The Above
Solution :-
Option C
\Letter Series
Q2.          P,      ..........,             J,              G,                 D,             A
a) Q
b) N
c) K
d) M
e) None of The Above
Solution :-
Option D

Letter Series


Q3.      ..........,     E,         G,          J,           N
a) A   
b) B
c) D
d) Z
e) None of The Above
Solution :-
Option C

Letter Series


Q4.            X,              F,                 Y,                G,                 ..............,               H
a) Z
b) A
c) B
d) Y
e) None of The Above
Solution :-
Option A
Letter Series


Q5.              B,                  B,                  A,                   D,                ............,               F    
a) B
b) A
c) Z
d) C
e) None of The Above 
Solution :-
Option C
Letter Series


Q6.            LMD,              MKG,                   NIJ,     ............

a) PKM
b) MGO
c) LGM
d) OGM 
e) None of The Above 
Solution :-
Option D

Letter Series


Q7.     D,   DD,   DDDD,    DDDDDDD,         ......................
a) DDDDDDDDD
b)DDDDDDDDDD
c) DDDDDD
d) DDDDDDDDDDD
e) None of The Above
Solution :-
Option D
Letter Series

Q8.             2B,          ...........,              8E,             14H,            22L
a) 4C
b) 4D
c) 6E
d) 9F
e) None of The Above 
Solution :-
Option A
Letter Series


Q9.      1 C V,    5 F U,    9 I T,   ..............,  17 O R
a) 11LS
b) 14JS
c) 15JS
d) 13LS
e) None of The Above
Solution :-
Option D
Letter Series

Q10.       K  M  5,       1  P  8,           G  S  11,         E  V  14 ,    ..............
a) C Y 17
b) B Y 17
c) B X 17
d) C Z 17
e) None of The Above
Solution :-
Option A
Letter Series

ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu