My Bday Offer- Use Code MYBDAY30

Register Now

Computer Mania: 10 Questions Set (Part 2)

Published on Thursday, December 24, 2015
Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main & Andhra Bank PO Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: Computer Awareness

1. ADSL is the abbreviation of _________.
a. Asymmetric Dual System Line
b. Asymmetric Dual Subscriber Line
c. Asymmetric Digital Subscriber Line
d. Asymmetric Digital System Line
e. None of these

2. What is the file extension of the MS- Power Point?
a. .doc
b. .xls
c. .ppt
d. .jpeg
e. None of these

3. IT stands for __________?
a. Information technology
b. Integrated technology
c. Intelligent technology
d. Interesting technology
e. None of these

4. Which of the following is not a toggle key?
a. Num lock key
b. Caps lock key
c. Both (A) & (B)
b. Ctrl Key
e. None of these

5. A commonly used graphic format for the web is __________?
a. gif
b. bmp
c. Text
d. imp
e. tig

6. Transformation of input into output is performed by_________?
a. Peripherals
b. Memory
c. Storage
d. Input- Output unit
e. CPU

7. 1 megabyte equals approximately _______?
a. 1,000 bits
b. 1,000 bytes
c. 1 million bytes
d. 1 million bits
e. 5,000 bytes

8. What is the base of hexadecimal number system?
a. 2
b. 6
c. 16
d. 10
e. None of these

9. Which of the following is not a hardware _________.
a. Microprocessor
b. Printer
c. Microsoft Excel
d. Mouse
e. None of These

10. Which of the following is not a type of broad band internet connection?
a. DSL
b. Cable
c. Dial-up
d. Satellite
e. None of these

ANSWER:

1. c
2. c
3. a
4. d
5. a
6. e
7. c
8. c
9. c
10. c
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu