New Student User- Use Code HELLO

Register Now

Computer Mania: 10 Questions Set (Part 8)

Published on Tuesday, December 29, 2015
Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams.

Computer Mania: 10 Questions Set

1. To see the document before the printout is taken, use
a) Paste
b) Format painter
c) Insert table
d) Print preview
e) Cut


2. 'MICR' technology used for clearance of cheques by banks refers to
a) Magnetic Ink Character Recognition
b) Magnetic Intelligence Character Recognition
c) Magnetic Information Cable Recognition
d) Magnetic Insurance Cases Recognition
e) None of these

3. Which of the following is hardware and not software?
a) Excel
b) Printer driver
c) Operating System
d) Power Point
e) CPU

4. Data becomes____________ when it is presented in a format that people can understand and use.
a) Graphs
b) Presentation
c) Information
d) Processed
e) None of these

5. WAN stands for
a) Wireless Area Network
b) Wide Area Network
c) Wired Area Network
d) Wide Array Net
e) Wanted Area Network

6. Letters, numbers and symbols found on a keyboard are called
a) Screen
b) Keys
c) Icon
d) Menu
e) None of these

7. A(n)____________ allows sharing of a broadband Internet connection
a) Adepter
b) Router
c) Hub
d) Switch
e) Plug

8. The most popular Internet activity is
a) Watching movie trailers
b) Downloading music
c) Shopping for books
d) Emailing
e) None of these

9. A____________ contains buttons and menus that provide quick  access to commonly used commands
a) Menu Bar
b) Window
c) Find
d) Toolbar
e) None of these

10. Which is the slowest internet connection service?
a) Digital Subscriber Line
b) TI
c) Cable Modem
d) Leased Line
e) Dial-up Service

ANSWER:

1. d
2. a
3. e
4. c
5. b
6. b
7. b
8. d
9. d
10. e
ebook store

About us

ramandeep singh

Ramandeep Singh, your guide to banking and insurance exams. With 14 years of experience and 5000+ selections, Ramandeep understands the path to success, having transitioned himself from Dena Bank and SBI. He's passionate about helping you achieve your banking and insurance dreams.

  • Follow me:
Close Menu
Close Menu