Computer Mania: 10 Questions Set (Part 12)

Published on Friday, January 01, 2016

Dear Readers,
Computer Awareness is a very important section to get a good marks for IBPS Clerk Main Exam. Today, we are presenting you Computer Mania Session with 10 questions set on computer awareness for your preparation which is very important and you may expect similar questions in your upcoming exams. Best wishes for tomorrow's IBPS Clerk Main Exam.

Computer Mania: 10 Questions Set

1. IBM SP/2 belongs to_____________ generation computers.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth
e) Fifth


2. What is the common name for the crime of stealing passwords?
a) Spoofing
b) Spooling
c) Identity theft
d) Hacking
e) None of these

3. ___________ is frequently used to import videos to a computer.
a) Firmware
b) Firewire
c) Software
d) Optical wire
e) None of these

4. The secret code that gives you access to some programs is called
a) Password
b) Cue
c) Clue
d) Help
e) None of these

5. The ability of an OS to run more than one application at a time is called
a) Object-oriented programming
b) Multitasking
c) Multiuser computing
d) Time-sharing
e) None of these

6. Which of the following is not an image file?
a) GIF
b) BMP
c) TMP
d) JPEG
e) None of these

7. ___________ printer is used for fax machines.
a) Dot matrix
b) Laser
c) Line
d) Ink jet
e) Thermal

8. IPv6 is written in _____________ notation.
a) Octal
b) Hexadecimal
c) Binary
d) Dotted-decimal
e) None of these

9. EPROM can be used for
a) Erasing the contents of ROM
b) Reconstructing the contents of ROM
c) Duplicating ROM
d) Both a) & b)
e) None of these

10. If you want to connect to your own computer through the internet from another location you can use
a) Instant Message
b) Telnet
c) FTP
d) E-mail
e) none of these

ANSWER:

1. e
2. d
3. b
4. a
5. b
6. c
7. a
8. b
9. d
10. b

About me

ramandeep singh

My name is Ramandeep Singh. I authored the Quantitative Aptitude Made Easy book. I have been providing online courses and free study material for RBI Grade B, NABARD Grade A, SEBI Grade A and Specialist Officer exams since 2013.

Subscribe to our email newsletter
Close Menu
Close Menu