GK Questions Asked in RRB CBT Exam (12.04.2016) - 3rd Shift

April 12, 2016

1) Who was commissioner of Delhi Police before Bassi?
Ans: Neeraj Kumar
2) What is Quick Silver?
Ans: mercury

3) Milk of Magensium used in?
Ans: Constipation
4) Who invented Band-aid?
Ans: Earle Dickson
5) Who invented bifocal lens?
Ans: Benjamin Franklin
6) Who is Chairman of FIFA?
Ans: Gianni Infantino
7) Who constructed China Wall?
Ans: Qin Shi Huangdi
8) Martin Crowe who recently passed away, was caption of which country?
Ans: New Zealand
9) Who was architecture of Delhi?
Ans: Edwin Lutyens
10) State and Union Territory was mentioned in which Article?
Ans: Article 1
11) What is the name of process heat glass is slowly cooling?
Ans: Annealing
12) Equal size planet of earth?
Ans: Kepler-452b
13) Who won Australian Grand Pix 2015?
Ans: Lewis Hamilton
14) Nepal PM in 2015?
Ans: Sushil Koirala
15) Which Rays used in Airports which passes through solids?
Ans: X-Ray
16) At the time of Independence how many Ruling kings were there?
Ans: 565
17) How many members walked on moon up to?
Ans: 12

Thanks.

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience