GK Questions Asked in RRB CBT Exam (18.04.2016) - 2nd Shift

April 18, 2016

1) What is the unit of Sound?
Ans: Decibel

2) Who is the inventor of Dynamite?
Ans: Alfred Nobel


3) Which city called as Pink City in India?
Ans: Jaipur

4) Gyroscope is used in?
Ans: Smartphones

5) Cristiano Ronaldo belongs to which game?
Ans: Football

6) Which is known as Nerve center of the computer?
Ans: Arithmetic and logic unit

7) First Solar power Airport in India is located at?
Ans: Kochi

8) Supreme court established in which year?
Ans: 1950

9) First women went into space in China ?
Ans: Liu Yang

10) Largest Pyramid in Egypt?
Ans: The Great Pyramid of Giza

11) World cancer day?
Ans: 4 February

12) Dry ice means?
Ans: Solid form of Carbon Dioxide

13) Who suceed Balmer as a CEO of Microsoft? 
Ans: Satya Nadella

14) Chera Dynasty ruled which states of India? 
Ans: Kerala & Tamil Nadu

 More Questions will be uploaded soon.

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience