GK Questions Asked in RRB CBT Exam (18.04.2016) - 3rd Shift

Published on Monday, April 18, 2016

1) Among the following, which is not a secondary memory?
Ans: RAM

2) What is blue moon?
Ans: A blue moon is an additional full moon that appears in a subdivision of a year

3) Units of Force?
Ans: Newton

4) Which force acts upward when a particle submerged in water?
Ans: buoyant force

5) Emergency imposed by?
Ans: President.

6) What is desalination?
Ans: process of removing dissolved salts from water to produce fresh water from sea water.

7) A triangle has angle ratio 1:2:3 then smallest angle value?
Ans: 30

8) Black soil also called?
Ans: regard or black cotton soils

9) Bhopal gas tragedy results many people died, which gas exposed?
Ans: Methyl Isocyanate

10) Rajatarangini related to which state?
Ans: Kashmir

11) Name of E-mail inventor?
Ans: VA Shiva Ayyadurai 

12) knife:cut::gun:?
Ans: shoot

13) Which country won maximum number of FIFA World football cup?
Ans: Brazil

14) Sumitra Mahajan is representing which city?
Ans: Indore

15) Who is CEO of Wipro?
Ans: Abidali Z. Neemuchwala

Thanks.

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu