GK Questions Asked in RRB CBT Exam (19.04.2016) - 2nd Shift

April 19, 2016

1) Historical “Manusmriti” is written in which language?
Ans: Sansrit

2) Who is 3rd king in Mughal empire?
Ans: Akbar


3) How much amount was penalised on Ravi shankar?
Ans: Rs 5 crores

4) The speed of the vehicle depends on _______. 

Ans:

5) What is the process of purification of sea water called as?
Ans: Desalination

6) Womens day is observed on which date?
Ans: 8th March

7) Who got Dadasaheb phalke award 2015?
Ans: Shashi Kapoor

8) In which year Gita is converted into english?
Ans: 1785

9) What is scientist name who declared pluto as dwarf planet?
Ans:

10) Stabiliser is used for what?
Ans: Freezing icecream

12) Davis cup is played in which country in 2016?
Ans: England (Birmingham)

13) World wetland day is observed on which date? 
Ans: 2nd February
 
14) Units of pressure are measured in?
Ans: Pascal (Pa)

15) Full form of ASCII?
Ans: American Standard Code for Information Interexchange

16) What is called brain of Computer?
Ans: CPU

17) Saina Nehwal is from which Game?
Ans: Badminton

18) Who is Rail Minister of India?
Ans: Suresh Prabhu

19) Who is Commander Chief of all Military?
Ans: President

20) Which is the Digital State of India?
Ans: Kochi

21) Which river flows from Tibet?
Ans: Sutlej

22) Who is Google CEO in 2015?
Ans: Sundar Pichai

23) ISRO headquarters located at?
Ans: Bengaluru

Thanks.

Free Exam Resources

Useful material to support your preparation, revision and exam planning.

Continue on BankExamsToday

Revise notes, practice questions and resume anytime.

Meet your mentor

From the Founder

Ramandeep Singh, founder of BankExamsToday

Ramandeep Singh

Banking Educator · Former Banker

Former banker and educator helping aspirants prepare for banking promotion and specialist officer exams with focused, practical guidance.

14+
Years' experience
5,000+
Selections
Ex-BoB
Banking experience