Maha Shivratri Offer - Use Code SHIVRATRI24

Register Now

GK Questions Asked in RRB CBT Exam (28.04.2016) - 1st Shift

Published on Thursday, April 28, 2016
1) Which pakistani cricket umpire which has been banned for 5 years?
Ans: Asad Rauf 
2) Delhi is made capital in which year?
Ans: 1911

3) While raining a type of smell comes known as ______.
Ans: Petrichor 
4) Who is the opposition leader in Rajya Sabha?
Ans: Ghulam Nabi Azad 
5) How many official languages in India according to constitution?
Ans: 22 
6) Anshu Gupta who received Raman Megsaysay award is an official to which NGO company?
Ans: Goonj 
7) Animal protection day is on _____.
Ans: 4th October 
8) What is study of soil called as?
Ans: Pedology 
9) Who is chairman of human rights commission?
Ans: HL Dattu 
10) What are number of balls in snooker?
Ans: 22 
11) Who is president of south Asian wrestling federation?
Ans: Mr. Brijbhushan Sharan 
12) In which year Aryabhatta was launched?
Ans: 1975
Thanks.

Can I help you?

ramandeep singh

Hey I am Ramandeep Singh. I am determined to help students preparing for RBI, SEBI, NABARD and IBPS exams. Do you want me to help you ?

Join my class here
    Follow me:
Close Menu
Close Menu