General Awareness Quiz - Part 36

General Awareness Quiz - Part 36

Question 1.

Which city is called as city of Four junctions?
A. Cochin
B. Madurai
C. Coimbatore
D. Hyderabad
Ans. B


Question 2.

Althing is the parliament of which of the following country?
A. Netherland
B. Switzerland
C. Lithuania
D. Iceland
Ans. D

Question 3.

Khajuraho Temples were situated in which state of India?
A. Maharashtra
B. Mizoram
C. Madhya Pradesh
D. Arunachal Pradesh
Ans. C

Question 4.

The book ' Beyond the last blue mountain' is the biography of which of the following personality?
A. J.R.D. Tata
B. Mukesh Ambani
C. Amitabh Bachchan
D. Sundara Murthy
Ans. A

Question 5.

The Melghat Tiger reserve is in which of the following state?
A. Gujarat
B. Rajasthan
C. Maharashtra
D. Madhya Pradesh
Ans. C

Question 6.

Indian player Shubhankar Sharma is associated with which of the following games?
A. Golf
B. Football
C. Hockey
D. Snooker
Ans. A

Question 7.

Who is the author of the book ' Exam Warriors'?
A. Manmohan Singh
B. Abdul Kalam
C. Narendra Modi
D. Raghuram Rajan
Ans. C

Question 8.

Recently Sri Lankan government has celebrated it's 70 th Independence day. What is the theme of the ceremony?
A. United Nation
B. One Nation
C. People's Nation
D. Nation of the warriors
Ans. B

Question 9.

Who is the present Vice President of India?
A. Manoharlal Parrikar
B. Suresh Prabhu
C. Venkaiah Naidu
D. Ram naik
Ans. C

Question 10.

Every year world cancer day is celebrated on February 4th. The main goal of this day is to eradicate death related to cancer by which of the following year?
A. 2020
B. 2030
C. 2040
D. 2050
Ans. A


Smart Prep Kit for Banking Exams by Ramandeep Singh - Download here


Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com