How to Spot Correct Sentences - Part 2

1. A. Before leaving home, it began to rain.
    B. As since I was leaving home, it began to rain.
    C. As I was leaving home, it began to rain.
    D. When leaving home, it began to rain.
           


2. A. I have given up alcoholic drinks two years before.
    B. I have given up alcoholic drinks two years since.
    C. I have given up alcoholic drinks two years back.
    D. I had given up alcoholic drinks two years ago.
        

3. A. His sister told me that he likes my new car.
    B. His sister said me that she likes my new car.
    C. His sister told me I like your new car.
    D. His sister told me that she liked my new car.
          

4. A. The teacher asked me where was I going?
    B. The teacher asked me where I am going.
    C. The teacher asked me where I go.
    D. The teacher asked me where I was going.
        

 5. A. The plane had left before I reached the airport.
    B. The plane left before I reached the airport.
    C. The plane was leaving before I reached the airport.
    D. The plane will leave before I reached the airport.
         

 6. A. Being a cold day, I did not go out of the house.
    B. It being a cold day, I did not go out of the house.
    C. Being a cold day, I have not gone out of the house.
    D. It being a cold day, I had not gone out of the house.
          

7. A. I did not go out of the house after I wrote the letter.
    B. I did not go out of the house since I wrote the letter.
    C. I did not go out of the house after I had written the letter.
    D. I did not go out of the house after I have written the letter.
        

 8. A. The murderer was tired, convicted and hung.
    B. The murderer was tired, convicted and was hung.
    C. The murderer was tired, convicted and hunged.
    D. The murderer was tired, convicted and hanged.
          

9. A. She never has and never will disobey me.
    B. She never have and never will disobey me.
    C. She never has disobeyed, and never will disobey me.
    D. She never have disobeyed and never will disobey me.
          

10. A. This is the third time he broke a cup.
      B. This is the third time when he broke a cup.
      C. This is the third time he had broken a cup.
      D. This is the third time he has broken a cup.
            

11. A. She is taller than all the girls in the college.
      B. She is taller then all the girls in the college.
      C. She is taller than other girls inthe college.
      D. She is taller than all other girls in the college.
            

12. A. I always have and shall be your fast friend.
      B. I always have been and shall be your fast friend.
      C. I always was and shall be your fast friend.
      D. I always had been and shall be your fast friend.
            

13. A. Going up the hill, an old temple was seen.
      B. Going up to the hill, an old temple was seen.
      C. On our going up the hill, an old temple was seen.
      D. By going up to the hill, an old temple was seen.
            

14. A. He is one of the wisest persons who has ever lived.
      B. He is one of the wisest persons who have ever lived.
      C. He is one of the wisest persons which has ever lived.
      D. He is one of the wisest persons which have ever lived.
          

15. A. All our family member have gone to Calcutta.
      B. All our family member has gone to Calcutta.
      C. All our family member have gone to Calcutta.
      D. All the members of our family have gone to Calcutta.
         

Answers    

1. C
2. D
3. D
4. D
5. A
6. B
7. C
8. D
9. C
10. D
11. D
12. B
13. C
14. B
15. D

Downloads

Download English Grammar Notes here   

Join 40,000+ readers and get free notes in your email

0 comments:

Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com