GK Questions Asked in RRB CBT Exam (02.04.2016) - 2nd Shift

1) White Desert in India?
Ans: Rann of Kuch desert
2) Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans: Penicillin

3) Mughal Dynasty was established by?
Ans: Babar
4) First President of Indian National Congress (INC)?
Ans: W.C. Bonnerjee
5) Noble Prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans: Kailash Satyarthi
6) Kidney stone is caused by?
Ans: Calcium Oxalate
7) Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans: Vladimir
8) Which of following element is found in room temperature?
Ans: Bromine
9) Which of following colour has least wavelength?
Ans: Violet
10) Height of badminton net above ground level?
Ans: 1.524 meter
11) Molecular formula for sugar?
Ans: C12H22O11
12) Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans: Charminar
13) Father of Indian Space Programmes?
Ans: Dr. Vikram Sarabhai
14) Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans: Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981
15) World's first space tourist?
Ans: Dennis Tito
16) Air conditioner was invented by?
Ans: Willis Carrier.
17) What is tri colour ratio of Indian National Flag?
Ans: Width : Length = 2:3
18) First woman President of Pakistan?
Ans: Benazir Bhutto
19) National song of India was composed by?
Ans: Bankim Chandra Chatterjee
20) Tennis is played on which surface?
Ans: Hard, Grass and Clay courts
21) Bee : ? :: Dog : Kernel
Ans: Beehive
22) On which planet frozen water is found?
Ans: Pluto
23) How many bones a Infant baby have?
Ans: Around 300
24) How many tastes buds are present in tongue?
Ans: 5
25) Oldest Oil Reserves in India?
Ans: Digboi 

Join 40,000+ readers and get free notes in your email


Post a Comment

Thanks for commenting. It's very difficult to answer every query here, it's better to post your query on IBPSToday.com